Haluan Vantaan, jossa päiväkodissa viihtyvät niin lapset kuin kasvattajatkin

Yksi kunnan tärkeimmistä palveluista minulle on varhaiskasvatus. On uskomattoman ihanaa, että lapseni saavat varhaiskasvatusta, joka tukee heidän kasvuaan ja kehitystään. Päiväkodin työntekijät tuntevat lapseni ja osaavat tukea heitä juuri niissä asioissa, joissa tukea tarvitaan. Lapseni ovat sosiaalisia ja ovat oppineet päiväkodissa niin paljon asioita, että olen usein aivan mykistynyt päiväkodin aikuisten ammattitaidosta.

Varhaiskasvatus onkin ennen kaikkea lapsen oikeus, ei vanhemman. Siksi olen tyytyväinen, että Vantaalla Sipilän hallituksen päätös siitä, että esimerkiksi työttömyyden takia kotona olevien vanhempien lapsilla ei ole oikeutta kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen, peruttiin. Ja nyt Marinin hallitus palautti oikeuden kaikkien kuntien lasten varhaiskasvatukseen.

Lapselle tärkeintä varhaiskasvatuksessa on pysyvät ja turvalliset aikuiset. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää huolehtia siitä, että varhaiskasvatuksen työntekijät viihtyvät työssään ja saavat siitä riittävän korvauksen. Vantaalla, kuten monessa muussakin kunnassa on haasteita löytää työntekijöitä päiväkoteihin. Kunnollisen palkan lisäksi yksi keino lisätä työssä jaksamista on antaa ihmiselle mahdollisuus tehdä työnsä hyvin. Tähän auttaa riittävän pienet ryhmäkoot. Vantaa voisikin kokeilla lapsiryhmäkokojen pienentämistä työntekijöiden houkuttelemiseksi. Toinen kokeilemisen arvoinen asia olisi palkata päiväkoteihin yksi aikuinen lisää, joka voisi toimia sijaisena eri ryhmissä tarpeen mukaan. Näin sijainen olisi kaikille lapsille tuttu. Lisäksi päiväkodin johtajan työaikaa ei kuluisi sijaisten töihin soittelemiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *